ПРОСЛАВА ПО ПОВОД ДЕНОТ НА ГРАДЕЖЕН ФАКУЛТЕТ – СКОПЈЕ

  УНИВЕРЗИТЕТ ,,СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ’’

ГРАДЕЖЕН ФАКУЛТЕТ – СКОПЈЕ

Покана за ПРОСЛАВА по повод денот  на Градежен Факултет – Скопје

Градежениот факултет во Скопје, како една од најстарите единици на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” – Скопје, оваа година го одбележува своето 69 годишно постоење .

 По тој повод на 8-ти Октомври (понеделник) со почеток во 11 часот во Амфитеатарот на Градежниот факултет ќе се одржи пригодна свеченост.

Ќе ни претставува посебна чест и особено задоволство доколку лично присуствувате на нашата прослава.

                                                                                                                                                         Декан,

                                                                                                                                   Проф. д-р Дарко Мославац

 

 

Агенда на настанот

 

10 часот и 45 минути

ПРИЕМ НА ПОЧЕСНИ ГОСТИ ВО ДЕКАНАТОТ ПРИ ГРАДЕЖЕН ФАКУЛТЕТ

11 часот

ИНТОНИРАЊЕ НА ХИМНА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА И НА УНИВЕРЗИТЕТОТ СВЕТИ “КИРИЛ И МЕТОДИЈ”

11 часот и 5 минути

СВЕЧЕНО ОБРАЌАЊЕ НА ДЕКАНОТ НА ГРАДЕЖНИОТ ФАКУЛТЕТ  ДО ГОСТИТЕ, СТИПЕНДИСТИТЕ И СИТЕ ПРИСУТНИ

11 часот и 15 минути

OБРАЌАЊА ОД ПРИСУТНИТЕ ПОЧЕСНИ ГОСТИ

11 часот и 25 минути

ЦЕРЕМОНИЈАТА ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА НАГРАДИ И СТИПЕНДИИ НА НАЈДОБРИТЕ  СТУДЕНТИ

11 часот и 45 минути

КОКТЕЛ

деканат на градежен факултет