Соопштенија

#СитеЗаСара

Сара Настеска од Охрид е петнаесетгодишно девојче кај која е дијагностициран „Anemia Aplastica“ која ја напаѓа коскената срж и не дозволува правилна регенерација на крвта во организмот.

 Трансплатацијата на коскената срж е единствениот спас за целосно излекување и враќање во нормален живот на девојчето. Единствен донор е нејзиниот две години помал брат. Зафатот и лекувањето чинат над 200 000 евра во специјализирана детска болница во Германија.

 Да ја покажеме својата хуманост затоа што сите сме за Сара!

 Кутија за донација ќе има поставено во библиотека.

Трансакциска сметка: 200001557959672

Горан Настески / депонент – Стопанска банка

 T-mobile – 143 102

 VIP       –  143 480