Соопштенија

Предавање на професор д-р Ник Бартон од Норвешка (22.05.2023 и 23.05.2023)

Почитувани колеги,
имаме особена чест да Ве информираме дека следната недела гостин на Градежниот факултет и на Друштвото за геотехника ќе биде реномираниот професор д-р Ник Бартон од Норвешка http://www.nickbarton.com/profile.asp.
Во рамки на неговата посета, д-р Бартон ќе одржи две предавања:
1. 22.05.2023, 13ч., Комора на овластени архитекти и овластени инженери, со наслов:
      ”Multiple aspects of shear strength in rock
2. 23.05.2023, 11ч., Градежен факултет (амфитеатар), со наслов:
      ”The many faces of Q
Во очекување на Вашето присуство, упатуваме срдечен поздрав!