Соопштенија

Конкурс за изработка идеен проект

ПРИЈАВИ СЕ НА НАГРАДЕН КОНКУРС!

По повод 45-годишен јубилеј на ОКТА, а во рамки на општествено одговорната платформа #ЈасВнимавам, компанијата во соработка со Центарот за кариера на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“во Скопје, објавува награден конкурс за изработка на идеен проект за иновативно решение на фотоволтаичен полнач и паркинг за велосипеди и електрични тротинети.

Конкурсот е наменет за тимови составени од студенти на Архитектонски факултет, Факултет за електротехника и информациски технологии, Градежен факултет и Машински факултет.

Повеќе информации во врска со конкурсот  ќе најдете на: 

#OKTA #JasVnimavam #csr #solarenergy #bike #parking #student